Annons

Så många nyanlända ska Växjö ta emot

Växjö • Publicerad 21 november 2019
Foto: Smålandsposten

Nu är det klart hur många nyanlända personer som varje kommun ska ta emot nästa år enligt bosättningslagen, som har kommit till för att kommunerna i landet ska dela på ansvaret att ta emot nyanlända. Det är 7 100 personer som ska fördelas över hela landet, dels 5 000 kvotflyktingar som kommer direkt från flyktingläger i olika delar av världen och dels 2 100 personer som har fått uppehållstillstånd och ska flytta från Migrationsverkets anläggningar.

Hem & Hyra har presenterat hela listan över hur många personer som varje kommun ska ta emot. Till Växjö kommun ska 20 nyanlända anvisas under 2020. Det är en mer än i år. Växjö är den enda kommunen i Kronobergs län som får en ökning vad gäller så kallade anvisningar jämfört med i år.

Annons

Alvesta, Lessebo, Markaryd och Tingsryd ska inte ta emot någon enligt siffrorna. Uppvidinge skulle 2019 ta emot 20 personer men nästa år är siffran nere på sex. Även Älmhult och Ljungby får färre anvisningar än det senaste året.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons