GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Så många Växjöbor har fått en vaccindos

     Kronoberg • Publicerad 25 juni 2021
     .
     .
     Foto: PETTER ARVIDSON

     Vaccinationen mot covid-19 fortsätter i Kronobergs län. Enligt nya siffror från Region Kronoberg har ungefär 155 000 doser getts hittills. 55,8 procent av Kronobergs vuxna befolkning har fått minst en dos. Nästa vecka får alla personer över 18 år börja boka tid för vaccination.

     Folkhälsomyndigheten publicerar varje torsdag siffror för varje kommun. Datan är till och med föregående vecka. Enligt myndighetens statistik har över 38 000 Växjöbor fått minst en dos vaccin, 51,3 procent av den vuxna befolkningen. Mer än en tredjedel av alla Växjöbor över 18 år, 33,7 procent, har också fått den andra dosen. Det innebär att nästan 25 000 Växjöbor är färdigvaccinerade.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.