GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Så många Växjöbor över 18 år har fått vaccin

     Kronoberg • Publicerad 28 maj 2021
     Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten

     Fram till och med förra veckan hade drygt 97 000 doser vaccin mot covid-19 använts i Kronobergs län. Statistiken, som bygger på Folkhälsomyndighetens data till och med föregående vecka, visar också att 45,5 procent av invånarna över 18 år har fått minst en dos.

     På kommunnivå har 43 procent (31 899 personer) av de vuxna Växjöborna fått en vaccindos och 15,3 procent (11 371 personer) är färdigvaccinerade.

     I Ljungby kommun har 47,5 procent av kommunens vuxna invånare fått en vaccindos och 16,1 procent är färdigvaccinerade. I antal personer är det 10 767 respektive 3 642 personer.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.