Annons

Så mycket återvinner kronobergarna

Kronoberg • Publicerad 17 juli 2018
Foto: Helen Edvall

Under förra året lämnade alla kronobergare in sammanlagt 13 933 ton förpackningar och tidningar till återvinning, enligt Förpacknings- och tidningsinsamlingen.

– Kronobergs invånare är duktiga på att återvinna och vi är tacksamma för att så stora mängder förpackningar och tidningar lämnas till återvinning. Vi behöver alla göra mer och hushållen lämna fler förpackningar till återvinning. Därför har vi föreslagit att det ska byggas mer än 2000 nya återvinningsstationer i landet. Det innebär att nästan alla får fem minuters promenad eller färdväg till sin närmaste återvinningsstation, säger Håkan Ström, kommunikationschef på FTI, enligt Smålandsposten.

Mängden förpackningar och tidningar motsvarar ungefär 53 fotbollsplaner och i snitt lämnade varje kronobergare in 72 kilo till återvinning.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons