Annons

Så mycket e-handlar kronobergarna för

Växjö • Publicerad 19 februari 2019
Foto: Lennart Ernstsson

E-handeln i Sverige ökar och förra året var ökningen 15 procent. Under 2018 e-handlade svenskarna för 77 miljarder kronor.

Enligt Postnords årliga rapport E-Barometern 2018 e-handlar 63 procent av samtliga kronobergare varje månad. Under en genomsnittlig månad köpte Kronobergs innevånare saker via e-handel för 1 799 kronor.

- Även om det finns dem som vill tro att det är stora skillnader mellan personer som är bosatta på landsbygd och storstad så är vi trots allt rätt lika. Det finns dock några regionala skillnader, till exempel att storstadsbor handlar mer från Storbritannien och landsbygdsbor från Kina. Dessutom skiljer sig drivkrafterna, då främsta orsaken till att e-handla på landsbygden och i mindre städer är att produkten helt enkelt inte finns att tillgå, medan ökad bekvämlighet är en vanligare orsak i storstäderna, säger PostNord Sveriges E-handelsexpert Arne Andersson.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons