Annons

Så mycket har lägenhetspriserna ökat i Växjö

Växjö • Publicerad 19 september 2019
Genrebild.Foto: Henrik Nordell

De senaste fem åren har bostadsrättspriserna i genomsnitt ökat med 42 procent i landet. En ny kartläggning från Svensk Fastighetsmedling, med hjälp av data från Svensk Mäklarstatistik, visar att Växjö har haft en ökning på 43 procent.

Det genomsnittliga priset per kvadratmeter i en bostadsrätt var år 2013/2014 på 17 663 kronor. År 2018/2019 har den siffran gått upp till 25 237 kronor.

Annons

– De senaste åren har präglats av ett flertal såväl nationella som internationella händelser som har kommit att skapa osäkerheter på bostadsmarknaden. Trots det har priserna på bostadsrätter fortsatt att öka i stadig takt över hela landet. Efterfrågan har ökat under sensommaren och vi ser allt fler lägenheter som säljs till högre pris och innan visning, säger Liza Nyberg, vd på Svensk Fastighetsförmedling.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons