Annons

Så mycket höjs hyrorna i Växjö

Växjö • Publicerad 12 mars 2019
Foto: Växjöbostäder

Turerna kring Växjöbostäders nya hyror för 2019 har varit många. Bostadsbolaget föreslog en hyreshöjning på sju procent på grund av ökade kostnader och dagens underhållsnivå.

Eftersom Växjöbostäder och Hyresgästföreningen inte kom överens om hyresnivå hamnade ärendet hos Hyresmarknadskommittén. En oberoende ordförande har nu beslutat att det blir en hyreshöjning på 2,7 procent familjebostäder och 2,0 procent för studentbostäder.

Annons

– Vi är tacksamma över att HMK med en oberoende ordförande slog fast det bud som medlarna förhandlade fram, trots att det är lägre än vad Växjöbostäder är i behov av, säger Rene Jaramillo (M), styrelseordförande i Växjöbostäder.

Hyreshöjningen gäller från och med den 1 februari 2019 och tas ut retroaktivt på hyresavin för april och maj för att kompensera för utebliven höjning för februari och mars.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons