Annons

Så mycket kostar en snittvilla i Växjö – får tre hus för samma pris i Uppvidinge

Växjö • Publicerad 10 april 2021
Foto: Nadia Hagberg

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling har kartlagt medelpriset för en genomsnittlig villa på 126 kvadratmeter i Sveriges 290 kommuner. Medelpriset är baserat på försäljningar i kommunerna under de senaste tolv månaderna.

Statistiken visar att en snittvilla i Växjö kommun går på 3,1 miljoner kronor. Om man jämför med andra kommuner i länet skulle kostnaden för en villa i Växjö räcka till tre hus i Uppvidinge.

Annons

– Under pandemin har efterfrågan på villor varit mycket hög över hela landet – fler vill bo större och ha bra förutsättningar att arbeta på distans. Framöver kommer vi att se störst procentuell prisökning i kommuner med goda pendlingsmöjligheter där det är möjligt att få mer boyta för pengarna, säger Marcus Svanberg, vd på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, i ett pressmeddelande.

Dyrast i hela landet är villorna på Lidingö i Stockholm, där en genomsnittsvilla kostar 9,9 miljoner kronor och billigast villor finns i Norsjö kommun i Västerbotten, där snittvillan kostar 408 000 kronor. Enligt Länsförsäkringar Fastighetsförmedling kan en bostadsköpare alltså köpa hela 24 hus i Norsjö för samma pris som en villa på Lidingö.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons