Annons

Så mycket mer får lärarna i lön

Publicerad 1 juni 2016
Foto: Josefine Snaula, Smålandsposten
Foto: Josefine Snaula, Smålandsposten

Regeringen satsar tre miljarder i ett lärarlönelyft. För Växjö kommuns del ger det 25 miljoner extra till kommunens skolor och friskolor där vissa lärare kan få mellan 2 500 och 3 500 kronor mer i lön.

Bidraget ska skickas ut till skolornas huvudmän, som sedan avgör vilka lärare det är som ska få högre lön. Inom en huvudman ska den genomsnittliga löneökningen vara mellan 2 500 och 3 500 kronor, vilket betyder att vissa lärare kan få mer - och andra mindre i löneökning.

Annons

För att få tillgång till lönelyftet måste läraren ha uppfyllt minst ett av fyra kriterier. Det handlar om att ha tagit särskilt ansvar för att utveckla undervisningen, stött nya kollegor, ansvarat för särskilt komplicerade undervisningssituationer och ska utöver lärarexamen ha tagit stöd av en formell utbildning på avancerad nivå för att förbättra undervisningens innehåll.

– Lärarlönelyftet ger många lärare i Växjö kommun möjlighet till löneökning. Vi har en kompetensförsörjningsbrist i Växjö, liksom i övriga landet och måste därför göra allt för att fler vill bli lärare och väljer att stanna kvar i yrket. Detta är ett sätt, säger Malin Lauber (S), vice ordförande i utbildningsnämnden i ett pressmeddelande.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons