Annons

Så mycket ökar priserna vid budgivning

Växjö • Publicerad 30 november 2019
Foto: Nadia Hagberg

Bostadssajten Booli har gjort en ny kartläggning som visar hur stor skillnaden mellan utropspris och sista bud var på bostäderna som såldes mellan den 12 augusti och 12 november i år. I vissa kommuner kan skillnaden vara större än 20 procent för villor i flera kommuner.

I Växjö kommun skiljer det sig inte lika mycket. När det kommer till bostadsrätter, som inte är nyproduktioner, är skillnaden mellan utropspris och sista bud 2,3 procent i snitt. Medelslutpriset för bostäderna hamnade på 1 746 200 kronor.

Annons

När det kommer till villor är skillnaden 3,7 procent. Medelslutpriset för villorna var på 2 726 000 kronor.

– Det skiljer sig såklart åt beroende på objekt, men det kan vara bra att ha ett hum om hur mycket bostäderna i ditt område går upp vid budgivning. Förvånansvärt många kommuner har en ganska hög ökning - det är bra att känna till som spekulant för att slippa gå på en massa visningar för bostäder du i slutänden inte kommer ha råd att köpa, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons