Annons

Så prioriteras snöröjningen i Växjö

Växjö • Publicerad 9 februari 2019
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Matilda Elfgaard

I samband med vinterns snöväder har många frågat och uttryckt sitt missnöje kring hur prioriteringen med snöröjning och halkbekämpning fungerar i Växjö kommun. På de statliga vägarna ansvarar Trafikverket medan Växjö kommuns tekniska förvaltning har ansvar för de kommunala vägarna.

Kommunen tar hand om körbanor, gång- och cykelvägar samt övrig allmän platsmark medan gångbanan utanför fastigheter är fastighetsägarens ansvar.

Annons

”Normalt rycker vi ut för gång- och cykelvägar efter avslutat snöfall om minst 3 cm. För gator och vägar gäller 8-10 cm beroende på vind och snökonsistens. Under förutsättning att startkriterierna uppfylls är målsättningen är att de större vägarna samt gång- och cykelvägstråken ska vara halkfria när morgonrusningen sätter igång”, skriver Växjö kommun på sin hemsida.

Nedan följer prioriteringsordningen:

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons