Annons

Så ser kronobergarna på Black Friday

Kronoberg • Publicerad 27 november 2020
Foto: Mattias Mattisson

Under fredagen är det Black Friday och inför har Kantar Sifo på uppdrag av Prisjakt genomfört en nationell undersökning kring inställningen till den stora readagen.

Undersökningen visar bland annat att 34 procent av kronobergarna planerar att handla på Black Friday och i snitt planerar man att spendera 1 880 kronor.

Annons

Undersökningen visar också att 42 procent kommer välja nätshopping framför att handla i fysiska butiker och att 37 procent av kronobergarna känner sig otrygga inför att handla i fysiska butiker under Black Friday på grund av coronasituationen.

Enligt undersökningen från Sifo toppar kategorierna kläder och skor (49%), elektronik (28%) samt spelkonsoler och Tv-spel (24%) kronobergarnas lista över vad de är mest intresserade av att handla under Black Friday i år.

Prisjakt uppger i ett pressmeddelande att var femte produkt gick upp i pris inför Black Week 2019, för att sedan rabatteras på Black Friday.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons