Annons

Så ser nya vuxenpsyk ut

Publicerad 30 november 2016
Foto: Region Kronoberg
Foto: Region Kronoberg

Nu är ritningarna klara för vuxenpsykiatrins nya lokaler på Sigfridsområdet i Växjö. Den nya byggnaden, som väntas vara klar för inflyttning under hösten 2019, ska innehålla äldre-, psykos, beroende- och allmänpsykiatrin samt psykiatrisk akutmottagning.

– Det känns fantastiskt att vi kommer kunna erbjuda vårdmiljöer som utgår från patienternas behov. Stora, ljusa innergårdar kommer möjliggöra utevistelse för patienter, oavsett hälsotillstånd. På första plan kommer vi ha mottagningsrum, där teamet möter patienterna, säger Magnus Frithiof, centrumchef för psykiatricentrum, i ett pressmeddelande.

Annons

Härnäst ska arbetet med att forma de olika rummens utseende och innehåll påbörjas. Se hur den nya byggnaden ska se ut i klippet nedan.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ODnA-FUJ7pE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons