Annons

Så ska nya byggnaden vid Evedals badplats se ut

Växjö • Publicerad 27 december 2021
En skiss som visar hur omklädningsrummen på Evedals badplats kan komma att se ut.
En skiss som visar hur omklädningsrummen på Evedals badplats kan komma att se ut.Foto: Arkitektbolaget

Nya omklädningsrum och toaletter ska byggas på Evedals badplats. Förra veckan presenterades arkitektskisser på hur den nya byggnaden ska se ut. Ritningarna är framtagna av Arkitektbolaget.

– Detta är ett viktigt steg i vår utvecklingsplan av Evedalsområdet och kommer att tillföra mycket, bland annat en ökad tillgänglighet, säger Jon Malmqvist, (KD), ordförande för kultur- och fritidsnämnden.

Annons

Byggnaden ska uppföras på samma plats som den gamla och beräknas stå klar inför sommaren 2023.

– Det som nu är presenterat är spännande, nytt och fräscht samtidigt som det flörtar med historiken och skapar en fin helhet med hopptornet och övrig omgivning, säger Thomas Ekelius, förvaltningschef kultur- och fritidsförvaltningen.

Skiss som visar hur det kan komma att se ut på Evedals badplats ovanför de nya omklädningsrummen. Vy sedd från parkeringsplatsen om blickar ut över sjön.
Skiss som visar hur det kan komma att se ut på Evedals badplats ovanför de nya omklädningsrummen. Vy sedd från parkeringsplatsen om blickar ut över sjön.Foto: Arkitektbolaget
Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons