Annons

Så ska polisen stoppa stöket

Tusentals människor i rörelse både dag och natt. Karl-Oskardagarna kräver en stor insats från polisen.
Publicerad 17 augusti 2017
Foto: Daniel Johansson, Barometern
Foto: Daniel Johansson, Barometern

I fjol gjorde polisen en riktad insats mot sexuella trakasserier i samband med Karl-Oskardagarna. I år har man inget speciellt fokus, men en rejäl bemanning.

– Vi har en god bemanning för att inte bara klara av topparna utan även jobba brett och förebyggande, säger Peter Friberg som är ansvarig för Karl-Oskardagarna hos polisen.

Annons

Det breda och förebyggande arbetet kan bland annat handla om krogtillsyn för att se till att de inte överserverar. Det kan också vara civil personal som fungerar som spanare i folkmassorna. Med fler poliser på plats kan man lägga större resurser på det förebyggande arbetet.

– Vi försöker alltid se till att ha en god bemanning för att avvärja så mycket som möjligt.

Precis som tidigare år kommer polisen att ha en bod på Stortorget. Där finns både volontärer och poliser. Där kan man till exempel lämna hittegods och ställa frågor. Det är också en bra plats att ta sig till om man skulle komma bort från sitt sällskap.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons