Annons

Så stor bostad får du för en miljon i Växjö

Växjö • Publicerad 17 juni 2019
Foto: Per-Erik Sandebäck

För en miljon kronor kan du få en stor våning på 352 kvadratmeter i Säffle. I Stockholm får du en liten etta på 15 kvadratmeter för samma pris.

Svensk Fastighetsförmedling har med hjälp av statistik från Svensk Mäklarstatistik sammanställt hur många kvadratmeter bostad du får för en miljon kronor runt om i landet.

Annons

Enligt statistiken i Växjö kommun får du 40 kvadratmeter för en miljon kronor. Kvadratmeterpriset i snitt är 24 811 kronor för en bostadsrätt. För en miljon kronor kan du få en 46 kvadratmeter stor villa i Växjö. Snittpriset per kvadratmeter för en villa är 21 615 kronor.

– Som bostadsköpare finns det just nu mycket att välja på och därmed goda möjligheter att hitta sitt drömboende. För den som kan tänka sig att bo en bit utanför de större städerna kan få betydligt mycket mer bostad för pengarna, säger Liza Nyberg, vd på Svensk Fastighetsförmedling.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons