Annons

Så uppmärksammar Växjö kommun Prideveckan

Växjö • Publicerad 7 maj 2021
Foto: Växjö kommun

Nästa vecka är det dags för Växjö Pride och Växjö kommunkoncern kommer att uppmärksamma vecka på flera sätt. Bland annat blir det en webbutveckling om normer, kön, sexualitet och bemötande för medarbetarna.

– Eftersom vi har ytterligare ett år där vi inte kan gå med i Prideparaden är det extra viktigt för oss att visa att alla människor har lika värde och på olika sätt uppmärksamma Pride runtom i kommunen. Förutom att visa vårt ställningstagande så satsar vi i år extra på kompetensutveckling för våra medarbetare. Genom kunskap kan vi få till ett ändrat beteende, inte bara i vår egen organisation utan i hela kommunen, säger Monica Skagne, kommunchef i Växjö kommun.

Annons

Regnbågsflaggan ska hissas i alla verksamheter, fyra åkerbrukade parkbänkar målade i regnbågens färger kommer att placeras runt Växjösjön och bilar och cyklar som rullar i verksamheterna ska skyltas med regnbågsflaggan.

Under veckan kommer dessutom Växjö stations- och kommunhus, stadsbiblioteket, Vöfab-huset, gamla kommunhuset, konstverket Legend i glas och fontänen i Växjösjön att lysa i rött, orangea, gult, grönt, blått och lila ljus.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons