Annons

Så uppmärksammar Växjö kommun SM-guldet

Växjö • Publicerad 11 maj 2021
.
.Foto: PETTER ARVIDSON

Växjö Lakers vann under måndagskvällen sitt tredje SM-guld. Det kommer inte att bli något stort firande på Stortorget i centrala Växjö i år men under de kommande dagarna kommer Växjö kommun att uppmärksamma guldet och laget på olika sätt.

– Det är verkligen fantastiskt! Vi kan ju i år inte fira med stor fest för Växjöborna, men satsar på att hylla lagets fantastiska bedrift på andra sätt. Det ska synas i stan att vi är stolta över vårt guld-lag, säger Bo Frank (M), kommunfullmäktiges ordförande i Växjö.

Annons

Fasaderna på flera byggnader i stan, samt fontänerna i Växjösjön och vid Konserthuset, ska lysas upp i orange och grattis-hälsningar i orange på banderoller sätts upp över Storgatan och på Båtsmanstorget. Kommunen kommer också att fira guldet på digitala skyltar och infartsskyltar runt om i staden.

Den som vill kan också lägga upp en bild på sociala medier med en hälsning till laget. Kommunen kommer att sätta ut kartongfigurer som föreställer hockeyspelare i city och på Grand Samarkand, där den som vill kan fotas som en Lakersspelare.

På onsdag ger Växjö kommun dessutom 50 000 kronor till Växjö Lakers ungdomsverksamhet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons