Annons

Så var ovädersnatten för räddningstjänsten

Växjö • Publicerad 17 februari 2020

Stormen Dennis slog hårdare på västkusten än i Kronobergs län. Räddningstjänsten hade en lugn natt i Växjötrakten. Vid 22-tiden på söndagen hade man inte behövt göra en enda utryckning.

– Vi har egentligen inga funderingar, utan vi kör som vanligt. Men skulle det komma mycket regn och många påverkas, då får vi fundera över det. Men det verkar inte så farligt, säger insatsledaren Hjalle Karlsson till Smålandsposten.

Annons

Värends räddningstjänst hade extra personal i beredskap, men man hade inte kallat in några extra styrkor.

– Men det gäller att vara på tårna. Vi har pratat med till exempel hemtjänsten om att de ska ta sina rundor lite tidigare, inte när ovädret är som värst. Men den dialogen har vi alltid. Alla ska tänkta till lite. Behöver man inte vara ute kan det vara bäst att stanna inomhus, säger Nellie Millbourn på Värends räddningstjänst till Smålandsposten.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons