Annons

Säljare medger att han kopierat kundregistret hos sin tidigare arbetsgivare

Växjö • Publicerad 10 januari 2021
Foto: LENNART ERNSTSSON, SMÅLANDSPOSTEN

Ett Växjöföretaget har stämt två av sina tidigare säljare och bolaget som blev säljarnas nya arbetsgivare. Anledningen är att de misstänks ha kopierat kundregister från sitt gamla jobb strax innan de började jobba för en konkurrent. Växjöföretaget har stämt både det konkurrerade bolaget och de utpekade säljarna för obehörigt angrepp på företagshemligheter, skriver Smålandsposten.

Växjöföretaget kräver omkring tio miljoner kronor. Säljarna och det konkurrerande bolaget krävs solidariskt på 8,8 miljoner kronor i skadestånd, som påstås vara den ekonomiska skadan av att deras kundregister utnyttjats. Växjöföretaget vill också ha en miljon kronor i ett allmänt skadestånd.

Annons

En av säljarna har nu medgett att han kopierat kundregistret innan han bytte till den konkurrerande arbetsgivaren. Säljaren menar dock att varken han eller den nya arbetsgivaren har använt kundregistret.

Säljaren ska ha haft registret i ett stängt skåp på sitt nya kontor. Under ett renoveringsarbete i lokalerna använde en kollega kontoret, skriver Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons