Annons

Säljare tvingade Växjöbo på pengar

Växjö • Publicerad 26 oktober 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Patric Söderström

En Växjöbo har anmält ett bilförsäljarföretag, baserat i Stockholm, till Allmänna reklamationsnämnden (ARN).

I början av oktober ska mannen ha hittat den begagnade bilen på Blocket för ungefär 50 000 kronor. Växjöbon betalade in halva beloppet för bilen men på plats i Stockholm upptäckte han att den var krockad i fronten och saknade utrustning som listats i annonsen.

Annons

Enligt Smålandsposten, som hänvisar till anmälan till ARN, ska Växjöbon ha bestämt sig för att backa ur affären. Då blev de tre säljarna på platsen hotfulla och tvingade honom att ta ut resterande summa för bilen vid en bankomat.

När kopplingen sedan gick sönder på väg hem till Växjö anmälde mannen företaget till ARN. Bilen ska heller inte ha skrivit över på honom. Enligt anmälan ska han också ha blivit dödshotad i samband med att han krävde ersättning för skadorna, skriver Smålandsposten. Händelsen är polisanmäld.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons