Annons

Sam Hallam: ”Väldigt hedersamt”

Att Sam Hallam sedan sju år tillbaka är kronobergare har inte gått obemärkt förbi. Efter SM-guld med Växjö Lakers kan nu den framgångsrika ishockeytränaren även titulera sig Årets Kronobergare 2018. Priset röstades fram av P4 Kronobergs lyssnare.
Växjö • Publicerad 3 januari 2019 • Uppdaterad 4 januari 2019
Foto: David Färdigh

Växjö och Kronoberg är en häftigt expansiv region där det händer otroligt mycket. Att få utmärkelsen Årets Kronobergare 2018 är väldigt hedersamt, kommenterade vinnaren Sam Hallam.

Foto: David Färdigh

En av de nominerade till priset var barn- och ungdomsförfattaren Lisa Bjärbo. Jag är utflyttad från länet men har kvar mina rötter och föräldrar i Säljeryd utanför Ingelstad, berättade hon.

Foto: David Färdigh
Annons

Jag är här som stand in för nominerade Björn Sundeby, som för tillfället befinner sig på en båt utanför Mexikos kust, berättade Björn Andersson, VD för IST i Sverige.

Foto: David Färdigh

Det är 34:e gången som P4 Kronoberg delar ut priset Årets Kronobergare, berättade programledarna Jocke Wallgren och Pernilla Eskilsdotter.

Foto: David Färdigh

Årets Kronobergare är ett uppskattat och populärt evenemang, konstaterade P4 Kronobergs Aina Jacob och landshövding Ingrid Burman.

Foto: David Färdigh

15-åriga Ellen Skogström fick priset Årets Idrottsöverraskning efter ett framgångsrikt 2018 då hon bland annat vann guld i fältritten på Ponny-SM.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons