Annons

Sambon till mördade Gert-Inge: ”Vi hade planerat vårt fortsatta liv tillsammans”

Sommaren 2019 mördades 70-åriga Gert-Inge i Markaryd.
Två män dömdes till livstids fängelse för brottet, men friades senare i hovrätten.
I en intervju med Smålänningen berättar Gert-Inges sambo om tiden efter mordet.
Markaryd • Publicerad 1 februari 2021
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Lena Gunnarsson

Det var i slutet av juli 2019 som 70-åriga Gert-Inge Bertinsson mördades, efter att han åkt till Markaryd för att klippa sig. Hans bil stals och tio dagar efter att han anmälts försvunnen återfanns han i skogen, med skador, bunden.

I en intervju med Smålänningen berättar hans sambo om tiden efteråt.

Annons

– Det är kanske först nu som jag fått någon slags distans till allt. Det gör inte att det gör mindre ont, men jag har inget val. Det är ett helt nytt liv jag måste lära mig att leva, en ny vardag att förhålla mig till – annars går ju mitt liv också till spillo, säger hon till tidningen.

Två män dömdes för mord i Växjö tingsrätt, men friades senare i hovrätten.

– Han var bara 70 år och vi hade planerat vårt fortsatta liv tillsammans. Han åkte för att klippa sig och var på fel plats vid fel tillfälle. Det känns helt absurt att dessa män går helt fria och dessutom kan få skadestånd för de dagar de har suttit frihetsberövade, säger sambon.

Oskar TinggrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons