Annons

Sanering för miljoner planeras i Växjö

Växjö • Publicerad 4 juni 2019

IV Produkt vill expandera sina lokaler på Sjöuddevägen. Men för att det ska bli krävs en omfattande sanering efter kommunens deponi för bygg- och industriavfall förr i tiden.

Det rör sig om sanering och borttagning av fyllnadsmassor om 10 000-25 000 ton. Det skulle kosta mellan 4,5 och 11,2 miljoner kronor. En kostnad som Växjö kommun och IV Produkt föreslås dela på, skriver Smålandsposten.

Annons

I ett avtalsförslag slår kommunen fast att det är brist på verksamhetsmark och att det är viktigt att marken som finns kan utnyttjas på ett effektivt sätt. Om fyllnadsmassorna inte transporteras bort blir det svårt att utnyttja marken.

”Det är därför nödvändigt att Växjö kommun tar ansvar för det sätt den gamla deponin hanterats i området och de konsekvenser detta medför för företagen i området”, skriver kommunens näringslivsutvecklare i sina kommentarer till avtalsförslaget enligt Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons