Annons

Santhe Dahl blir aktieägare i Växjöbolaget

Växjö • Publicerad 25 maj 2020
.
.Foto: Urban Nilsson

Växjöbolaget Lohilo Foods AB har beslutat att senarelägga den planerade börsnoteringen ” till dess att mer gynnsamma förutsättningar föreligger”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Samtidigt har Lohilo beslutat att genomföra en riktad nyemission av aktier till Santhe Dahl Invest AB, ett av Santhe Dahls bolag. Den riktade emissionen uppgår till cirka tio miljoner kronor och har haft en teckningskurs om 14 kronor per aktie.

Dessutom har Santhe Dahl Invest AB indirekt förvärvat aktier från grundaren Dan Isaksson via Lohilo Foods huvudägare MF30 Holding AB. Det motsvarar 9,13 procent av aktierna i Lohilo Foods, vilket innebär att Santhe Dahl Invest AB kommer att bli näst största aktieägare i bolaget efter att bolagets fusion med Alvestaglass Partners Sweden AB är genomförd.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons