Annons

Satsar på unga entreprenörer i Växjö

Kronoberg • Publicerad 21 juli 2019
Foto: Smålandsposten

Region Kronoberg har tagit beslut om att öka driftsbidraget till Ung företagsamhet. Det nya beloppen kommer att vara 450 000 kronor per år. Anledningen ska, enligt ett pressmeddelande, vara för att UF ska ha möjlighet att över gymnasiet även arbeta med grundskolan.

– Att utöka bidraget till UF är en av vägarna för att fostra blivande entreprenörer och företag i Kronoberg, säger Thomas Ragnarsson (M), ordförande i den regionala utvecklingsnämnden i ett pressmeddelande.

– Med ett ökat driftsbidrag har vi nu möjlighet att lägga mer personalresurser på vårt arbete med grundskolan. Det betyder att vi kan besöka fler skolor, ha kontakt med fler lärare och elever för att inspirera kring entreprenöriellt lärande och entreprenörskap i skolan. Ju tidigare man får träna dessa förmågor desto bättre för både individ och samhällsutvecklingen, säger Sara Almkvist, regionchef på Ung företagsamhet Kronoberg.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons