Annons

Satsningen arrangeras i Växjö

Växjö • Publicerad 28 mars 2019
.
.Foto: Lars-Goran Rydqvist

Under fredagen arrangeras IGE-day i Epic - Innovation & Technology Center i Växjö. Tjejer i åldern 12-19 år får chansen att delta vid IGE-day, som står för introduce a girl to engineering day. Dagen arrangeras av WiTech IT Network i samarbete med GoTech.

Under dagen får tjejerna chansen att prova på olika typer av teknikaktiviteter för att få en inblick i hur det är att arbeta inom ingenjörsyrket. Det är ett nationellt koncept där organisation öppnar upp sina verksamheter med målet att på sikt öka antalet kvinnliga ingenjörer inom teknikbranschen.

– Vi ser mycket fram emot att få vara medarrangörer till denna aktivitetsdag då vi tycker det är viktigt att uppmuntra tjejers intresse för teknik, det är en fråga som vi aktivt arbetar med inom föreningen, säger Maja Karlberg, verksamhetsansvarig på GoTech.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons