unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Satsningen arrangeras i Växjö

.
.
Foto: Lars-Goran Rydqvist

Under fredagen arrangeras IGE-day i Epic - Innovation & Technology Center i Växjö. Tjejer i åldern 12-19 år får chansen att delta vid IGE-day, som står för introduce a girl to engineering day. Dagen arrangeras av WiTech IT Network i samarbete med GoTech.

Under dagen får tjejerna chansen att prova på olika typer av teknikaktiviteter för att få en inblick i hur det är att arbeta inom ingenjörsyrket. Det är ett nationellt koncept där organisation öppnar upp sina verksamheter med målet att på sikt öka antalet kvinnliga ingenjörer inom teknikbranschen.

– Vi ser mycket fram emot att få vara medarrangörer till denna aktivitetsdag då vi tycker det är viktigt att uppmuntra tjejers intresse för teknik, det är en fråga som vi aktivt arbetar med inom föreningen, säger Maja Karlberg, verksamhetsansvarig på GoTech.