Annons

Satsningen i Växjö får miljonstöd

Växjö • Publicerad 12 januari 2020
.
.Foto: Olof Elfversson

Ulriksbergskyrkan har ett socialt projekt, Neighbourhood, för att hjälpa ungdomar i Araby. Ungdomarna tjänar poäng i en mobilapp genom att exempelvis delta i föreläsningar och läxhjälp. Dessa kan sedan användas till aktiviteter som bio, skidresa, övningskörningstimmar eller truckkörkortsutbildning.

I våras fick projektet över 1,1 miljoner kronor i stöd från Allmänna arvsfonden, med ett löfte om ytterligare ungefär 2,5 miljoner de kommande två åren. Nyligen fick de också ytterligare 210 000 kronor beviljat. Pengarna ska gå till ytterligare anställningar och utveckling av mobilappen, skriver Dagen.se.

– Dels är det två heltidstjänster, jag och en kille som heter Ali som är uppvuxen i Araby. Sedan gör vi om appen, så i år går mycket av pengarna till att programmera och designa den. Av de medel som återstår går största delen till aktiviteterna och föreläsningarna, säger Jonathan Ekros, anställd av Ulriksbergskyrkan och huvudansvarig för projektet som kallas Neighbourhood.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons