Annons

Scensommar ställs in

Växjö • Publicerad 7 maj 2020
.
.Foto: LENA GUNNARSSON

Årets upplaga av Scensommar ställs in. Växjö kommun tvingas ta beslutet med anledning av covid-19 och skriver i ett pressmeddelande att de rådande restriktionerna gör att det inte finns någon möjlighet att på ett säkert och ansvarsfullt sätt genomföra Scensommar 2020.

– Vi har in i det längsta försökt hålla tanken om Scensommar 2020 levande för att kunna sprida scenkonst till alla Växjöbor som kanske också har fått ändra sina sommarplaner på grund av Covid-19. Det här är också ett sorgligt besked för alla föreningarna och samverkanspartnerna vi har, Region Kronoberg och alla andra kommuner i länet. Vi hade verkligen sett fram emot att göra detta tillsammans med dem, men vi hoppas kunna erbjuda ett fantastiskt Scensommar 2021 istället, säger Therese Johansson, projektledare för Scensommar.

Annons

De hoppas att delar av programmet riktade mot målgruppen barn och unga ändå kan komma att genomföras som ett tillskott till kommunernas ordinarie sommarverksamhet inom barnomsorgen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons