Annons

SD föreslår lönesatsning - vill spara in på annat

Publicerad 12 juni 2018
Martina Ericsson, SD, Region Kronoberg
Martina Ericsson, SD, Region KronobergFoto: Montage, Smålandsposten

Kronoberg

Sverigedemokraterna i Region Kronoberg vill spara tio miljoner kronor på kulturen. I stället föreslår partiet i sitt budgetförslag att pengarna ska läggas på en särskild lönesatsning på dem som tjänar minst inom hälso- och sjukvården.

Annons

– Vi vill göra stora satsningar på personalen, främst de som har sämst betalt. Fokus bör ligga på personalen för att kunna rekrytera nytt. Det handlar främst om undersköterskor, skötare och sjukvårdsbiträden, säger Martina Ericsson, gruppledare för Sverigedemokraterna i Region Kronoberg, till Smålandsposten.

Förutom att spara in tio miljoner på kulturnämndens verksamhet och minska lika mycket på regionens administration vill Sverigedemokraterna sänka enprocentsregeln till en halv procent vad gäller konst och utsmyckningar vid nybyggnationen och renoveringar, skriver Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons