Annons

SD vill bygga ny motorsportarena och skyttebana i Växjö

Växjö • Publicerad 7 juni 2021
.
.Foto: Filip Sjöfors

Sverigedemokraterna har lagt fram ett budgetförslag för 2022 i Växjö kommun. Partiet vill slopa helvegetariska dagar i skolan, se hårdare språkkrav inom omsorgen samt bygga en motorsportarena och en skyttebana vid flygplatsen.

Partiet skriver att det breda intresse för motorfordon bland unga och äldre i alla samhällsgrupper talar för ett utrymme att främja integration under temat motorsport.

Annons

– Vi tror att det kan vara integrationsskapande, det finns säkert många nyanlända som är intresserade av motorsport, motorsport kan vara en dörröppnare, säger partiets vice gruppledare Christer Svensson till Smålandsposten.

Sverigedemokraterna har dock inte fått någon återkoppling om intresset och behovet finns från motorföreningarna.

Partiet vill även avsätta elva miljoner kronor för brottsprevention och trygghetsskapande åtgärder, som ordningsvakter, mer belysning och kameraövervakning. De vill också lägga åtta miljoner kronor varje år på fiberutbyggnad och fyra miljoner för cykelsatsningar i kommunens tätorter.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons