GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

SD vill stoppa böcker på flera språk

Växjö • Publicerad 2 februari 2021
.
.Foto: MAXIM THORÉ

Under tisdagen höll kommunstyrelsen i Växjö kommun ett sammanträde där de ansvariga bland annat diskuterade kommunens biblioteksplan.

Under mötet ska Sverigedemokraterna ha yrkat att Växjö kommuns bibliotek endast ska ha böcker på svenska och nationella minoritetsspråken. Att inte ha böcker på fler språk skulle innebära att biblioteksplanen strider mot bibliotekslagen.

– Centerpartiet och övriga partier var överens om att även i framtiden kommer Växjö kommun bibliotek erbjuda böcker på en rad olika språk precis som nu, säger Andreas Olsson (C), kommunalråd och 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.