Annons

Second hand till catwalken

Återanvändning och second hand ligger i tiden och gör nu även entré på catwalken. För ett tag sedan arrangerade Erikshjälpen för tredje gången modevisning i Ulriksbergskyrkan där återvunna klädesplagg visas upp av mannekänger bestående av glada volontärer.
– Det här ger mycket glädje och är dessutom en försäljningssuccé, berättar volontären Sören Andersson.
Växjö • Publicerad 9 maj 2019

Det återvunna plagget blev utsedd till Årets julklapp i Sverige 2018. Att second hand är populärt märks bland annat hos 20-årsfirande Erikshjälpen i Växjö, där köerna ofta ringlar långa vid öppningsdags. Kläder är en viktig del i sortimentet och för att sätta lite extra guldkant på försäljningen anordnar butiken dessutom numera regelbundna mannekänguppvisningar.

– Ja, det är tredje gången som vi kör modevisning i Ulriksbergskyrkan. Konceptet har blivit en stor succé. När alla vackra kläder visas i sitt rätta element så blir det alltid stor åtgång efteråt.

Annons

Mannekängerna består av Erikshjälpens egna volontärer samt av deras barn och barnbarn. Den här dagen är det tio vuxna och sju barn som visar upp vardagskläder, sportkläder och festkläder i alla möjliga kreationer. Vackert, färgglatt, elegant och samtidigt lite med glimten i ögat. Mannekängernas kontrastrika uppvisning kommenteras av konferenciern Sonya Sjöholm.

– Idag visar vi allt från frackar och balklänningar till judodräkter och mc-kläder.

Mannekängerna, som är i åldrarna 4 till uppemot 80 år, verkar trivas på catwalken och får stora applåder av publiken. Dessutom bjuds det på en liten judouppvisning, där volontären Sören Andersson åker i golvet, dock med en mjuk landning och ett bibehållet leende.

– Allt kan hända när vi har mannekänguppvisningar. Det är mycket glädje, konstaterar han.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons