GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Sekretessen förhindrar att skolan meddelar föräldrar om att smittspridning finns i deras barns klass

     Växjö • Publicerad 6 juni 2021
     Genrebild.
     Genrebild.
     Foto: Clifford Johansen

     Smålandsposten har intervjuat en förälder som är upprörd över att skolan inte meddelat föräldrar när smittspridning har skett i deras barns klass.

     Föräldern menar att de enbart blir informerade när smitta finns på den del av skolan som barnet går på, men inte om smittan finns i barnets klass eller ej.

     – Vi måste säkerställa att vi inte röjer känsliga personuppgifter, och hälsotillstånd är en sådan. Det innebär att vi inte säger att det finns en smittad elev i en viss grupp. Vi måste förhålla oss till sekretessen, säger Annika Sandberg på elevhälsan på Växjö kommun till Smp.

     Läs mer på Smp här och här.

     Isabelle HaagSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.