Annons

Senaste nytt om stormen i Växjö

Växjö • Publicerad 12 mars 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: LENNART MÅNSSON

Stormen Laura drar in över Kronobergs län. På flera håll i länet har vädret ställt till med problem och det är en klass 2-varning för stormbyar. VXOnews kommer att rapportera om stormen nedan.

SMHI:s definition för Varning klass 2 stormbyar: ”Vindbyar från 25 m/s upp til 30 m/s. Skador på byggnader med risk för kringflygande föremål. Större skador på skog och risk för störningar i trafik samt el- och teleförsörjning. Om prognosen ändras till 30 m/s eller mer uppdateras varningen till en högre varningsklass”.

Annons

Klockan 19.11: På riksväg 25 mellan Lessebo och Eriksmåla, i höjd med Slätthult, ligger träd över vägen.

Klockan 18.48: Strax norr om Älmhult på riksväg 23 ligger träd på vägen.

Klockan 17.08: Träd har fallit över vägen på riksväg 23 i höjd med Brännhult.

Klockan 17.00: Flera flyg mellan Växjö och Bromma har ställts in under torsdagen.

Klockan 16.40: Över 1 000 Eon-kunder har under stormen drabbats av strömavbrott. I skrivande stund är 546 kunder drabbade men det senaste dygnet har 1 662 kunder fått tillbaka strömmen.

Klockan 16.30: Träd fortsätter att falla på vägarna runt om i Kronobergs län. På riksväg 27 mellan Väckelsång och Tingsryd har flera träd fallit.

Två personer har förts med ambulans till sjukhus efter en trafikolycka på riksväg 25 vid klockan 14. En elledning ska ha blåst ner i den kraftiga vinden. När en bil bromsade på vägen körde ett annat fordon in i bakändan.

Klockan 16.00: Den kraftiga vinden har slitit bort plåttak, som träffat och skadat flera bilar, bland annat på Kvarnvägen på Öster och i centrala Växjö.

Här saknas innehåll

Klockan 15.30: På grund av stormen är det inställda tåg i södra Sverige. Enligt Trafikverket är det stopp för trafiken på sträckan Malmö-Copenhagen Airport/Kastrup och ingen ersättningstrafik sätts in. Det är också inställt mellan Helsingborg och Älmhult samt på sträckan Ramlösa-Eslöv.

Ett träd har fallit över vägen på riksväg 27/29 efter Bramstorp.

Annons

Klockan 15.25: Det är snöblandat regn i Växjö och enligt SMHI ska det fortsätta under kvällen. Under kvällen väntas stormbyarna avta.

Klockan 15.15: Det är stopp i trafiken på Tingsrydsvägen på grund av ett nedfallet träd. Enligt P4 trafik och service är det stopp i riktning mot Växjö.

Klockan 15.10: P4 trafik och service har under eftermiddagen rapporterat om trafikstörningar. Mellan Åby och Ör har träd fallit över vägbanan och i centrala Växjö, på Västra Esplanaden, föll ett träd på en bil.

Ett träd har fallit över riksväg 30 i höjd med flygplatsen. Även mellan flygplatsen och trafikplats Öjaby har träd fallit som blockerar delar av vägen. Träd har även fallit på länsväg 852 mellan Dädesjö och Furuby, riksväg 23 mellan Liatorp och Älmhult, riksväg 25 mellan Hjortsberga och Ryssby, riksväg 30 vid Tunatopr, riksväg 28 mellan Kosta och Vägershult, riksväg 31 vid Nottebäck, länsväg 823 i Lessebo samt riksväg 27 vid Slättamåla

Klockan 15.05: Det finns inga uppgifter om att flygtrafiken i Växjö påverkas av stormen.

Klockan 15.00: ”Se över lösa föremål utomhus, plocka in eller förankra dem. Om ni ska ut och röra er under dagen eller kvällen, var försiktiga, se upp för nedblåsta träd och andra föremål”, skriver Växjö kommun på sin hemsida.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons