Annons

Sexism, rasism och bråk på lågstadium i Växjö

Växjö • Publicerad 10 maj 2021
.
.Foto: NILS JAKOBSSON

Skolinspektionen riktar skarp kritik mot Växjö kommun för situationen på ett skola i kommunen. På lågstadiet på skolan råder hård jargong med sexism och rasism, kränkningar och bråk.

Myndigheten hittade flera brister i verksamheten. Bland annat slår Skolinspektionen ner på att kommunen inte har uppfyllt skollagens krav när det gäller att se till att elever som är i behov av extra anpassningar och särskilt stöd för att klara skolan verkligen får detta och kommunen uppfyller inte lagkraven när det gäller värdegrundsarbete, trygghet och studiero.

Annons

Enligt Smålandsposten. kräver Skolinspektionen nu att kommunen bland annat ska se till att lärarna och eleverna ska diskutera frågor som rör rasism, sexism och andra frågor kopplade till alla människors lika värde.

”Lärare uppger att det sker kränkningar på skolan varje dag, men säger att alla kränkningar inte anmäls till rektor bland annat på grund av att de inte hinner göra alla anmälningar”, skriver inspektionen i sitt beslut enligt Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons