Annons

Simhallen öppnades upp för hemlösa och utsatta

Växjö • Publicerad 25 december 2019
.
.Foto: Filip Sjöfors

Under juldagen bjöd Medley Simhall i Växjö in till ett öppet hus för hemlösa och andra utsatta människor. De bjöds kostnadsfritt på dusch, bad, bastu, gym, klippning, massage, musikunderhållning och risgrynsgröt.

Bakom initiativet till att hålla simhallen öppen under juldagen är Andreas Lagrelius, säkerhetsansvarig på Medley.

Annons

– Jag har haft idén länge men så fick jag möjligheten att förverkliga det i år. Allting kostar mycket pengar idag, bara att gå och bada, på bio eller vad som helst. Då kan det vara gratis åtminstone en dag för dem som inte har råd. Det borde fler företag kunna göra. Det är inget reklamjippo för oss. Alla vi som är här idag gör det för att vi känner ett personligt engagemang, säger han till Smålandsposten.

Andreas Lagrelius hoppas att initiativet ska inspirera andra företag inom andra branscher att se att de också kan göra något som har stor betydelse men inte behöver kosta något.

Även andra företag, som Prefabsystem Entreprenad Syd AB och Hälsokompassen, sponsrade satsningen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons