GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Siri från Växjö ska delta på FN:s klimattoppmöte

     Växjö • Publicerad 19 oktober 2021
     Foto: Privat

     Den 31 oktober till 12 november hålls FN:s klimattoppmöte COP26 i Glasgow i Skottland. På mötet ska Parisavtalet följas upp och nationernas ambitioner för minskat utsläpp ska redovisas.

     Under mötet kommer politiker, diplomater och representanter från civilsamhället att delta. Fyra scouter från Sverige har fått mandat att åka som observatörsdelegater på klimattoppmötet. De fyra ungdomarna kommer att representera de svenska scouterna och WAGGGS, världsscoutorganisationen för flickscouter. En av scouterna är 20-åriga Siri Ankarfors från Växjö som ska vara med och delta i förhandlingar, hålla presskonferenser och göra officiella uttalanden för scouterna under mötet.

     – Det känns viktigt. Som observatörsdelegat kommer vi få representera både civilsamhället, scoutrörelsen och de yngre generationerna, det blir ett sätt att visa beslutsfattare att vi ser och påverkas av deras beslut, säger Siri Ankarfors.

     Vad hoppas du kunna bidra med?

     – På plats kommer vi kunna stå till förfogande för stater som inte har tillräckligt många egna representanter för att förhandla för sig själva och kan representera dem under vissa förhandlingar. Vi planerar att uppmana de länder som ännu inte lämnat in sina NDC:s att göra det och även finnas på plats för att lämna kommentarer och uppdatera svensk och internationell media om det som händer på plats. Långsiktigt hoppas vi kunna styra scoutrörelsen mot ett mer tydligt ställningstagande gällande kampen för klimaträttvisa.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.