Annons

SJ går ut med varning

Kronoberg • Publicerad 27 juni 2019
.
.Foto: Elliot Sjöfors

På torsdagen gick SJ ut med en varning till sina kunder. Företaget larmade om att flera kunder har blivit av med sina SJ Priopoäng samt att bedragare kan ha kommit åt kundernas lösenord.

Företaget berättar att förövaren har sålt SJ-biljetter mot betalning i bitcoins och omfattningen har hittills varit begränsad. Förövaren har använt poängen för att köpa resor, som sedan sålts vidare.

Annons

- Vi ser allvarligt på bedrägerierna och vi kommer att hålla de kunder som drabbas skadelösa. Den kund som upptäcker att SJ Priopoäng försvunnit kan höra av sig till vår kundtjänst så kommer de att ersättas, säger Tobbe Lundell, presschef SJ i ett pressmeddelande.

Den som köper en biljett för bitcoins kan göra sig skyldig till ett brott eftersom förövaren skaffat biljetten genom en brottslig handling.

Händelsen är anmäld till polisen och datainspektionen.

Här saknas innehåll

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons