Annons

SJ tar över Krösatågens trafik

Kronoberg • Publicerad 3 december 2020
-
-Foto: David Bergström

SJ AB tar över Krösatågens trafik från och med den 12 december 2021 och tolv år framöver. Under året har Länstrafiken Kronoberg tillsammans med Kalmar Länstrafik, Jönköpings länstrafik, Blekingetrafiken, Hallandstrafiken och Skånetrafiken upphandlat drift och underhåll av Krösatågen.

– Ett samlat avtal med både drift och underhåll av tåg ska ge regionens resenärer en smidigare och tryggare resa till både arbete och studier. Vårt nuvarande mål inom Länstrafiken Kronoberg är att till 2025 ha 12,4 miljoner resor inom kollektivtrafiken (linjelagd buss- och tågtrafik) per år. Detta ger oss goda förutsättningar till ett ökat resande för regionens invånare, säger Carina Bengtsson (C) trafiknämndens ordförande i Region Kronoberg.

Annons

Under de närmaste åren kommer både nya fordon tas i bruk och en ny tågdepå byggas i Nässjö.

– Arbetet med upphandlingen har pågått i flera år och det är alltid lika roligt att nå målet. Vi har haft ett fokus på både kvalité och ökad kundnöjdhet för det kommande trafikavtalet och vi upplever att vi fått gehör genom det stora intresset för upphandlingen. Det vinnande anbudet återspeglar Länstrafiken Kronobergs visioner kring ständig förbättring och utveckling av Krösatågstrafiken, säger Thomas Nilsson, trafikdirektör Länstrafiken Kronoberg.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons