unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sju fordon i olyckor – man allvarligt skadad

Arkivbild.
Arkivbild.
Foto: Mattias Mattisson

Under måndagsmorgonen har flera olyckor inträffat i Växjö och Kronoberg.

En bil körde i diket på riksväg 25 strax väster om Växjö. Sedan har flera kökrockar inträffat i länet och två personer har förts till Växjö lasarett.

En man i 20-årsåldern bedöms som allvarligt skadad och har överförts till intensivvårdsavdelning. Den andra personen som fördes till sjukhus, en kvinna i 35-årsåldern, ska vara lindrigt skadad.

– Först var det en personbil som körde av vägen och hamnade på sidan i diket. En bilist stannade då sin bil på vägen för att hjälpa till. Då blev den personbilen i sin tur påkörd bakifrån av en annan bil så att även den påkörda bilen rullade ner i diket, säger Oscar Rehnström, insatsledare vid Värends räddningstjänst, till Smålandsposten.

Därefter ska ytterligare två kökrockar ha inträffat. En personbil körde in i en lastbil och längre bak i kön krockade två personbilar till. Fem bilar bärgas från platsen.

Morgonens sol ska ha påverkat sikten på vägen.