Annons

Sju fordon i olyckor – man allvarligt skadad

Växjö • Publicerad 22 februari 2021
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Mattias Mattisson

Under måndagsmorgonen har flera olyckor inträffat i Växjö och Kronoberg.

En bil körde i diket på riksväg 25 strax väster om Växjö. Sedan har flera kökrockar inträffat i länet och två personer har förts till Växjö lasarett.

Annons

En man i 20-årsåldern bedöms som allvarligt skadad och har överförts till intensivvårdsavdelning. Den andra personen som fördes till sjukhus, en kvinna i 35-årsåldern, ska vara lindrigt skadad.

– Först var det en personbil som körde av vägen och hamnade på sidan i diket. En bilist stannade då sin bil på vägen för att hjälpa till. Då blev den personbilen i sin tur påkörd bakifrån av en annan bil så att även den påkörda bilen rullade ner i diket, säger Oscar Rehnström, insatsledare vid Värends räddningstjänst, till Smålandsposten.

Därefter ska ytterligare två kökrockar ha inträffat. En personbil körde in i en lastbil och längre bak i kön krockade två personbilar till. Fem bilar bärgas från platsen.

Morgonens sol ska ha påverkat sikten på vägen.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons