Annons

Sjukhus missade skada - regionen Lex Maria-anmäler

Kronoberg • Publicerad 6 oktober 2020
.
.Foto: Smålandsposten

Region Kronoberg har gjort en Lex Maria-anmälan efter att ett av länets sjukhus gjort ett misstag. En patient behandlades för en fraktur på strålbenet, men personalen missade att patienten även hade en skada i handleden, skriver regionen i ett pressmeddelande.

Patienten sökte akut vård efter att ha skadat underarmen i samband med ett fall och röntgen påvisade en skada på strålbenet. Enligt regionen är det ovanligt, men samtidigt typiskt, att få ytterligare en skada på handleden - vilket missades denna gång.

Annons

Handledsskadan upptäcktes först när patientens skada på strålbenet var helt läkt. Patienten hade då ont i handleden och behövde söka vård ytterligare en gång. Troligtvis kommer patienten att behöva rekonstruktiv kirurgi, men hen kommer sannolikt inte återfå normal rörlighet i handleden igen, skriver regionen.

Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons