Annons

Sjukhusvården tvingas snåla – ska spara in 75 miljoner kronor

Kronoberg • Publicerad 20 november 2021
Centrallasarettet i Växjö. Arkivbild.
Centrallasarettet i Växjö. Arkivbild.Foto: 

Sjukhusvården i Kronoberg ska spara 75 miljoner kronor till följd av ökade kostnader. Det är bland annat kostnader för hyrpersonal och medicinteknisk utveckling.

De planerade åtgärderna förväntas påverka flera vårdområden, blanda annat antalet vårdplatser, ambulansverksamheten och läkemedel.

Annons

– Det kan bli så att det blir minskade ambulansresurser vilket innebär att det kan bli så att vi inte kan ha lika många ambulanser i drift. Det är inte bara ambulansen som drabbas av det här i sjukvården, säger Stefan Engdahl, verksamhetschef för ambulanssjukvården, till Smålandsposten.

Besparingarna som behöver göras ingår i budgetarbetet för sjukhusvården 2022. Regionpolitiker har bett sjukhusledningen att dra ner på 75 miljoner kronor sedan regionen redan har 100 miljoner kronor i underskott.

Läs mer om effekterna på Smålandsposten.

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons