Annons

Sjuksköterska blir omedelbart av med sin legitimation

Växjö • Publicerad 27 november 2021
.
.Foto: JOHANNA LUNDBERG

En sjuksköterska i Växjö blir av med sin legitimation omedelbart. Det är hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd som fattat beslutet.

Inspektionen för vård och omsorg, IVO, fick en anonym anmälan mot sjuksköterskan 2018. Hon driver en hälsokliniken i Växjö och anmälan gällde användningen av den alternativa behandlingen Bicom bioresonansterapi på ett barn, skriver Smålandsposten.

Annons

Barnet fick enligt anmälan ångest och ökad oro efter behandlingen. Efter tillsyn bedömde IVO att verksamheten inte bedrev vård enligt hälso- och sjukvårdslagen. IVO har granskat nio journaler från verksamheten, bedömt att det finns brister i dem och anser att sjuksköterskan är olämplig att utöva yrket.

– Jag är förvånad att min legitimation redan återkallats eftersom jag ska ha rätt att överklaga beslutet inom tre veckor. Utredningen är undermålig, rättsosäker och full av faktafel och missuppfattningar. Undermålig eftersom man har undanhållit delar av journalerna. Rättsosäker eftersom man redan dragit in min legitimation. I utredningen finns också rena faktafel och missuppfattningar av det jag håller på med, säger hon till Smålandsposten.

Sjuksköterskan kommer att fortsätta med sin verksamhet eftersom vissa behandlingar inte är knutna till någon legitimation.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons