GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Sjukvården följde inte upp förändring – cancer upptäcktes efter två år

     Kronoberg • Publicerad 19 oktober 2020
     vård
     vård
     Foto: clifford johansen

     Sjukvården i Region Kronoberg skulle följa upp en lungförändring hos en patient men missade det. Två år senare hittades lungcancer hos patienten och nu har vårdmissen anmälts till Inspektionen för vård och omsorg enligt Lex Maria.

     Patienten utreddes vid ett av länets sjukhus för en reumatisk ledsjukdom 2018. När patienten genomgick röntgenundersökningar hittades en liten lungförändring som skulle följas upp med ytterligare kontroller, men det skedde aldrig. När patienten två år senare sökte vård på grund av andfåddhet hade förändringen vuxit och cancer upptäcktes.

     Verksamheten har inte kunnat hitta någon tydlig orsak till varför remiss till röntgen inte skrevs för två år sedan.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.