Annons

Skåres kan få köpa Ryttmästaregården – men politikerna är oeniga

Växjö • Publicerad 12 april 2021
Ryttmästaregården
RyttmästaregårdenFoto: Erika Nemeti

Smålands museum vill sälja Ryttmästaregården. Efter en värdering är priset satt till 300 000 kronor och diskussion om försäljning förs med Skåres konditori som hyr Ryttmästaregården och sedan några år tillbaka står för menyn.

– Dels för att driva det vidare men också för att försöka utveckla det, förlänga säsongen och kunna vara där hela året. Vi är beredda att investera, säger Per-Ove Rosenqvist, styrelseordförande i Skåres, till Smålandsposten.

Annons

Men det är politisk oenighet kring planerna på försäljning. Suzanna Frank (M), ordförande i Smålands museums styrelse, tycker inte att de ska äga den typen av fastigheter i onödan och att Skåres konditori är en bra entreprenör.

S-politikerna i styrelsen har motsatt sig en försäljning och menar att det finns en stor utvecklingspotential i området och att det då också finns ett värde i ett offentligt ägande av Ryttmästaregården. De ifrågasätter också hur försäljningen är upplagd.

– Vi är emot en försäljning men om vi nu ska sälja det så ska vi göra det till marknadspris. Det får man om fler får vara med. Vi ser det som att man säljer byggnaden för kaffepengar, säger styrelsens vice ordförande Otto Lindlöf (S) till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons