Annons

Skarp kritik mot jättebygget i Växjö

Växjö • Publicerad 4 januari 2019
Foto: ILLUSTRATION: LBE ARKITEKT AB VÄXJÖ

Ett nytt jättebygge planeras vid parkeringsplatsen mellan polishuset och järnvägen i Växjö. Det ska bli 800 parkeringsplatser för bilar, 800 platser för cyklar och 350 bostäder. En av byggnaderna kan bli uppemot 20 våningar högt. Men förslaget får skarp kritik av Ingvar Gustafson, som är boende i det berörda området.

”Det står klart att det här detaljplaneförslaget, om det skulle genomföras, skulle bli oerhört dyrt, att det inte tar någon hänsyn till den befintliga bebyggelsen eller dem som bor där, att de oproportionerligt höga byggnaderna skulle förfula stadskärnan och att trafikflödet skulle gå helt på tvärs med (den gröna) kommunens tydliga vision att begränsa bilanvändandet i stadens centrum och skulle kraftigt försämra den fysiska och även den psykiska miljön för de närboende ...”, skriver han i en debattartikel i Smålandsposten.

Annons

Läs hela debattartikeln nedan:

Läs mer om bostadsplanerna här:

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons