Annons

Skarp kritik mot polisutbildningen i Växjö

Växjö • Publicerad 18 april 2019
Genrebild.
Genrebild.Foto: Per-Erik Sandebäck

Tidigare i år genomförde Arbetsmiljöverket en inspektion på polisutbildningen på Linnéuniversitetet i Växjö. Då upptäcktes det att anställda och studenter behandlas olika om de skadas, skriver SVT Småland.

Det finns rutiner för anställd personal kring hur tillbud och arbetsskador ska hanteras, men de rutinerna omfattar inte studenterna.

Annons

När en student skadas allvarligt anmäls det enbart till Kammarkollegiet för ekonomisk ersättning medan ett tillbud med en anställd anmäls till berörda myndigheter som Arbetsmiljöverket och Försäkringskassan.

Under riskfyllda moment har det inträffat flera allvarliga tillbud på polisutbildningen. Rutinerna måste nu ses över och polisutbildningen måste se till att de även omfattar studenterna. Annars riskerar de föreläggande eller förbud, skriver SVT Småland.

Nu måste polisutbildningen se över sina rutiner och se till att de även omfattar studenterna annars riskerar de föreläggande eller förbud.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons