Annons

Skarp kritik mot utbildning i Växjö

Växjö • Publicerad 29 augusti 2018
Foto: Olof Elfverson, Smålandsposten

Lärarbrist, ont om kursmaterial och bortförklaringar från rektorn är några av punkterna som eleverna på Arbetsmarknadsutbildningen för lastbilförare på Växjö Fria Fordonsgymnasium har tröttnat på. De riktar nu stark kritik till skolan.

– Jag ser ingen mening med att gå till skolan längre när det inte finns några lärare som kan hjälpa mig, säger eleven Jakob Euström till Smålandsposten och får medhåll av Erik Breitkreuz, som nu har hoppat av utbildningen i protest.

Annons

– Det dröjde bara några dagar in i kursen tills vi märkte att det fanns brister i utbildningen. Bland annat hade vi för få lärare med tanke på utbildningsgruppernas storlek. Vår klasskamrat har köpt upp ett premiumpaket med teorilektioner för lastbil på nätet av en annan aktör för sina egna pengar och delat med sig till resten av klassen. Det är där vi lär oss saker.

Över tio lärare har antingen blivit uppsagda eller sagt upp sig själva. Enligt en lärare som Smålandsposten har pratat med vågar de flesta lärarna inte säga något till ledningen. Situationen beskrivs som kaos.

– Jag har talat med verksamhetschefen som inte har påtalat någon brist av kursmaterial. Mycket är skitsnack i den här historien. Det är alltid jättetråkigt när elever är missnöjda och negativa till utbildningen. Vi har tagit åt oss och vi har haft olika möten. Vi har även täckt upp med olika lärare och håller på att anställa nytt folk som börjar nu i augusti och september, säger rektorn Tobias Larsson till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons